CV Pelletkachels

CV Pelletkachels, zijn een milieuvriendelijke en energiebesparende vorm van verwarming, met een hoge autonomie en een opvallend gebruiksgemak. Ze bestaan in uiteenlopende modellen en kunnen voorzien worden van een bekleding in staal, keramiek of speksteen, die hun een mooier en origineler uitzicht verschaffen.
 
Thermokachels op pellets verwarmen een volledige woning, produceren warm sanitair water voor alle toepassingen en voeden het verwarmingssysteem via de bestaande leidingen en radiatoren. De kachels kunnen bovendien van op afstand bediend worden via een telefoonlijn of modem, die de programmering van de verschillende verwarmingsstadia activeert, of met behulp van de thermostatische afstandsbediening.
 
Eenvoudig te installeren dankzij een schoorsteenkanaal van slechts 8 cm in diameter, kunnen Cv pelletkachels in een appartement of huis met meerdere verdiepingen geplaatst worden, zonder daarvoor de bestaande woningindeling te moeten wijzigen. Met pellets verwarmen waarborgt een besparing.

Kenmerken :
 •Een traditionele schoorsteen is overbodig (besparing van 2000 tot 3000 €)
 •Gesloten expansievat
 •Met pomp en ingebouwde overdruk veiligheidsklep
 •Synoptisch paneel en afstandsbediening
 Voor het beheren en controleren van alle werkingsfasen van de kachel, het afstellen van de parameters en het regelen van de temperatuur.
 •Timer
 Voor automatische ontsteking en uitdoving op het gewenste tijdstip.
 •Beheer van op afstand
 Door het aansluiten van de elektronische kaart op een antwoordapparaat/telefoon, kan u de kachel via uw mobiele telefoon in werking stellen (ideaal voor vakantiewoningen of wanneer men terugkomt uit vakantie)
 •Automatische reiniging van de verbrandingskorf
 •Zelfreinigend glas
 •Gestuurde rookafvoer

WERKINGSSCHEMA VAN DE edilKamin ECOIDRO THERMOKACHEL
 
Het werkingsprincipe van de Ecoidro thermokachel steunt op de volautomatische verbranding van pellets. De kachel verwarmt het water in de radiatoren, dat vervolgens door de volledige CV-installatie wordt gestuurd, aan de hand van een circulatiepomp.
 
De verbrandingsgassen worden uit de vuurhaard afgevoerd en gekanaliseerd, dankzij een elektronische kaart die de werking van de kachel beheert en een efficiënte verbranding met hoog thermisch rendement garandeert.
 
(1) Brandstofreservoir (pellets)
(2) Vuurhaard
(3) Archimedesschroef voor de brandstoftoevoer naar de vuurhaard
(4) Reductiemotor
(5) Ontstekingsbougie voor pellets
(6) Rook/waterwisselaar
(7) Rookcircuit
(8) Rookafvoer
(9) Verbrandingsluchtinlaat
(10) Gesloten expansievat
(11) Keramische bovenkant 
(12) Veiligheidsventiel
(13) Circulatiepomp